Allt om

Bingopennor

Olika pennor

Att välja rätt penna att spela bingo med kan vara viktigt. Om man lyckas få en vinst vill man absolut inte bli nekad den för att man inte kan se markeringen eller siffran man kan ha råkat täcka för. En väldigt populärt använd penna är en Duttpenna, vilket kan liknas vid en tjockspetsad filtpenna. Din introducerades i början av 1990-talet när Bingolotto var som störst på tv och såldes snabbt tack vare sin praktiska funktion. Med sin cirkelfom kunde spelare lätt trycka den mot siffran man ville markera på sitt kort och där var då en cirkel som täckte hela siffran utan att smeta ut på någon av siffrorna bredvid och den var fortfarande ljus nog att man enkelt kunde se siffran under. Den är dock omöjlig att göra något annat med är att använda just för Bingo vilket gör det ett köp för ett väldigt enskilt syfte.

Bläck

Bläckpenna är enkelt att jobba med, alla har en bläckpenna hemma. Den markerar bra och det är närmare omöjligt att missa den på ett papper. Dock är den extremt mörk och gör att om man kommer över siffrorna kan det vara svårt att se siffran man kan ha råkat rita över. Enda valet man har att markera med en bläckpenna är en cirkel. Men man får vara stadig på handen så man inte ritar in över en siffra som ligger bredvid.

Blyerts

Blyerts är en annan penna man har hemma. Den är också bra eftersom man kan sudda ut om man har råkat göra något fel. Den är heller inte omöjlig att täcka över siffror med, men den kan ha motsatta problemet från bläckpennan. Den är för ljus. Särskilt om man får en bingolott med tjockare och glansigare papper är det omöjligt att göra en tydlig markering. Också om man vinner och måste skicka in sin lott via brev finns det en risk att blyertsen smetas ut när den ligger emot kuveret eller ett annat papper.

Tusch

Sist men inte minst har vi tuschpennan. Denna pennan har samma fördelar som duttpennan har. Man kan markera över hela siffran vilket gör det tydligt vilken siffra man har markerat. Medan man samtidigt kan se siffran som ligger under. Det som duttpennan har övertygat om kan vara att den markerar hela och endast siffran du vill markera med ett lätt tryck. En tuschpenna är inte formad efter det. Den är antingen så stor att man måste vara mycket försiktig när man markerar. Eller att man kan råka smeta ut på nästliggande siffra. Fördelen är dock att det finns en chans att man har en liggande hemma. Eller att man kan finna flera användningsområden för den och ha ett multifunktionellt köp. I sista stund är det upp till var och en om vilken penna man vill använda. Den som funkar bäst för var person kommer alltid vara det bästa valet. Men om man älskar att spela Bingo och man gör det ofta finns det ingen penna som funkar bättre än duttpennan. Den är enkel och smidig att använda till alla framtida bingospel.