Allt om

Bingopennor

Bingotejp

Det finns många bra prylar som kan hjälpa en och förenkla sitt spelande under bingon. En av dessa är bingotejp som kan användas när man spelar bingo där det är blåsigt. Eller helt enkelt har många brickor att hålla koll på. Man vill absolut inte att brickorna ska blåsa bort, glida av eller försvinna någonstans medan man spelar och kanske kosta en storvinsten. Till sitt förfogande finns det bingobrickor som man kan använda för att få stöd för sin bingolott. Lotten i sig är bara gjord av papper och är man inte vid ett tort och rent bord och spelar kan det vara svårt att markera pappret klart och tydligt utan att skapa bucklor i pappret. Därför sätter man pappret på sin bingobricka och använder sig av bingotejp för att hålla den på plats. Bingotejp finns att få tag på hos ett flertal föreningar, i några spelbutiker och online.

Stadig vid spel

Att ersätta bingobrickan är enkelt om man inte kan eller vill köpa en. Så länge det är något som är stadigt och lätthanterligt går det bra. Att ersätta bingotejpen för något annat är lite svårare men inte omöjligt. Det viktiga är att det får absolut inte skada lotten när man tar loss den från brickan. Eller vad man nu väljer att använda. Om man skulle vinna något med den lotten och måste skicka in den är det mycket viktigt att den inte är skadad på något sätt. Varje lott har sitt erie- och lottnummer samt andra saker som kontrollerar att lotten inte är en förfalskning. Om man måste hitta en ersättning är det rekommenderat att använda maskeringstejp eller så kallad frystejp istället. Dessa är några av de bättre tejperna att använda eftersom de lossnar lättare än andra. Använd aldrig hushållstejp och absolut inte dubbelhäftande tejp. Det kan kännas som en smart idé särskilt att använda den tejp som håller fast på båda sidorna. Det gör att man slipper rulla ihop tejbiten till en cirkel och fästa. Men den dubbelhäftande tejpen är närmare omöjlig att få bort och kommer garanterat att förstöra lotten.

Tejp

Om man nu inte har tillgång till någon tejp och inte vill riskera saker med fel sorts tejp finns det andra sätt. Saker som en tvättklämma är lätt att hålla fast den med. Det kan bli lite klumpigt eftersom man behöver flera som då sticker ut och om brickan är för stor når de inte in till lotten. Pappersklämmor har samma funktion och de kanske kan räcka längre in på brickan och lyckas hålla fast lotten, men har samma klumpiga besvär som med tvättklämmorna. De behöver vara många och kommer sticka ut. Häftmassa är ett annat alternativ men då måste man vara försiktig också. Medan den kanske inte river sönder lotten som tejp gör är det lätt att den fläckar ner detlajer som är viktiga vid kontrollen om förfalskning. Vid användning av denna metod är det starkt rekommenderat med kontroll. Att kontrollera att man sätter fast massan på platser där det inte finns viktig information.